Förbättra hemsidan 

Skapa en säljande hemsida som syns på Google, drar in fler besök och konverterar dem till leads. 

Vad åstadkommer en bra hemsida?

Hemsidan är din nya säljkanal. Dess främsta syfte är inte att bygga varumärke eller att få ut ditt budskap. Utan att bygga försäljning genom att fånga in kunder som söker efter lösningar på sina problem.

För att lyckas med det behöver en bra hemsida göra följande, i den här ordningen:

  1. Synas på sökmotorer och drar in många relevanta besök.
  2. Konvertera dina besök till leads på ett effektivt sätt
  3. Sälja in din idé, vision och produkt till de som hittat dig

Hur man bygger en bra hemsida

Du kan inte bygga den nya tidens säljande hemsida utan data. Hur ska du annars veta vad som syns, konverterar och säljer?

Men du kan inte få data utan att först ha en hemsida. Så vad är lösningen?

Lösningen är en iterativ process, med flexibelt verktyg som tillåter många och snabba förändringar.

Börja med en teori. Utgå från intuition och känsla blandat med den data (om någon) som du har idag.

Teorin bör svara på följande frågor:

  • Vad är problemen som våra målgrupper upplever i sin vardag?
  • Vad är lösningarna (här inkluderas tjänster, produkter och funktioner) vi erbjuder som kan lösa dessa problem?
  • Hur kan vi gruppera våra lösningar så att en och samma typ av målgrupp har allt på ett ställe, sammanfattat i ett eller några få ord?

Skapa sedan en struktur (se nedan) där du listar upp alla dina undersidor och huvudbudskap du vill förmedla under varje sida. Gör det i Word eller liknande för att kunna ändra så snabbt som möjligt. Lista upp så många undersidor du kan. Det är dessa undersidor som ska ge dig data som du sedan ska använda för att förbättra sidan ytterligare.

Bygg sedan en första variant av din hemsida så snabbt som möjligt utifrån denna teori.

Hur en hemsida kan struktureras

Tänk dig hemsidans struktur som ett träd. Grenarna är din blogg, löven sociala medier, stammen din framsida och rötterna är dina erbjudanden.

hemsida träd

Grenarna (din blogg) ger dig utrymme att pumpa ut mycket innehåll på ett fritt och ostrukturerat sätt. Löven (externa medier) ger dig möjlighet att sprida ut det. Här ser du vad som ger effekt, och varje bloggpost är en möjlighet att bli hittad på Google.

Stammen (din framsida) ger dig möjlighet att fånga upp de som är intresserade. Här presenterar du ditt erbjudande, vem du riktar dig till, och varför de kan lita på dig. Här ber du om deras kontaktuppgifter. Antingen direkt, eller genom att erbjuda en sammanfattande presentation i whitepaperformat i gengäld mot deras email.

Rötterna (dina undersidor) ger dig möjlighet att presentera dina lösningar på ett strukturerat sätt. Hur vet du vilka lösningar du ska presentera, vad du ska kalla dem, och hur du ska gruppera dem? Se vilka bloggposter som ger flest besök. Gör om dina mest sökta ord till undersidor. Gruppera dem efter dina personas. Driv trafik genom att blogga mer om dessa lösningar, och länka från bloggposten till dina undersidor.

Hemsidan är som ett träd. Bladen är din blogg, stammen är hem, och rötterna dina features.

Click to Tweet

Verktyg för en bra hemsida

Den nya processen för att bygga hemsida går ut på att du ska kunna bygga, mäta och ändra kontinuerligt. Det kräver ett verktyg som låter dig, utan design- eller tekniska kunskaper, ändra, lägga till och ta bort nya sidor så snabbt och enkelt som möjligt.

Här är några verktyg vi rekommenderar för det ändamålet:

Förbättra din hemsida: Våra paket

  • SÄTT UPP DYNAMISKA CTA'S PÅ HEMSIDAN

  • SUPPORT PER TIMME

  • SKAPA KUNSKAPSBANK

  • SEO-OPTIMERA DIN HEMSIDA

  • SKAPA KAMPANJSITE/MICROSITE ELLER HEMSIDA

  • HELT NY HEMSIDA

Vad det är: Visa olika Call To Action-knappar på olika delar av din hemsida, automatiskt baserat på vad sidan handlar om.

Fördelar: Du får fler leads. Istället för att visa en generisk leadmagnet (t ex PDF-nedladdning, whitepaper eller case study) visar du något som handlar om det som personen redan läser om.

Vad som görs: Installation av WordPress-plugin som låter dig visa olika widgets beroende på sidans kategorier och taggar.

Kostnad: 3h (fastpris)

Ladda ner din checklista:

6 steg för att komma igång med inbound marketing